El ruc i el pou

Un dia, el ruc d’un pagès va caure en un pou.

L’animal va plorar intensament per hores, mentre el pagès tractava de buscar alguna cosa que pugués fer.

Finalment, el pagès va decidir que el ruc ja estava vell i el pou ja estava sec i necessitava ser tapat de totes maneres, que realment no valia la pena treure el ruc del pou. Així que va decidir omplir el pou de terra i canviar-lo per un de nou i enterrar el ruc.

Va convidar a tots els seus veïns perquè vinguessin a ajudar-lo. Cadascun va agafar una pala i van començar a tirar-li terra al pou.

El ruc es va adonar del que estava passant i va plorar horriblement però tots van fer com si no ho sentissin. Després, per a sorpresa de tots, es va calmar després d’unes quantes palades de terra.

El camperol finalment va mirar al fons del pou i es va sorprendre del que va veure… amb cada palada de terra, el ruc estava fent una cosa increïble: S’espolsava la terra i feia un pas sobre de la terra.

Molt aviat tothom va veure sorprès com el ruc va arribar fins a la boca del pou, va passar per sobre de la vora i va sortir trotant …

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

La vida et tirarà terra, tot tipus de terra … el truc per sortir del pou és espolsar-se i fer-la servir per fer un pas més cap amunt. Cada un dels nostres problemes és un graó cap amunt. I tu, què faries amb la terra que et vagin tirant? El nostre major èxit no consisteix en no caure mai, sinó en aixecar-se després de cada caiguda. Per començar un gran projecte, cal valentia. Per acabar un gran projecte, cal perseverança.

El significat de qualsevol esdeveniment dependrà de la perspectiva des de la qual l’observem. La nostra forma de veure i d’interpretar les coses condiciona els nostres sentiments i comportaments. Podem ser capaços de percebre qualsevol situació o experiència des de diferents perspectives i centrar-nos en aquella que ens resulti més eficaç. Es tracta de trobar en cada experiència del punt de vista més útil, per convertir-la en una cosa que ens afavoreixi, així podrem tornar a enfocar els problemes per convertir-los en oportunitats.

Podem sortir dels forats més profunds si no ens donem per vençuts.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s